Penthouse

Locatie:Centrum Amsterdam
Omschrijving:Verbouwing van voormalige gymzaal tot luxe appartement.
Status:Oplevering begin 2019

In een intensief proces zijn we samen met de opdrachtgever opgetrokken om stap voor stap het optimale appartement te realiseren. De plafondhoogte van ruim 5 meter maakte het mogelijk om een entresol te bouwen voor bibliotheek, badkamer en slaapkamer. Uitgangspunt daarbij was om de eenheid en de bijzondere kenmerken van de ruimte zoveel mogelijk intact te laten en te benadrukken. De enorme bestaande liggers in het plafond en de wandpenanten zijn zichtbaar gebleven en bepalen het ritme en de maat van de ruimte. De wanden van de badkamer zijn deels van glas gemaakt zodat de ruimte hier visueel doorloopt. Er is gekozen voor een sober palet van natuurlijke materialen met als basis een doorgaande geslepen betonvloer van 220 m2. De staalconstructie van de entresolvloer is zorgvuldig uitgewerkt en blijft grotendeels zichtbaar. De donkere eiken vloer van de entresolvloer wordt aangesloten met een massief stalen trap.

Deze website is gemaakt door ZUOO